Floortje – Verpleegkundige Mentrum afdeling HIC

‘Ik werk als senior verpleegkundige op de afdeling waar mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA-doelgroep) behandeld worden. Mijn werk bestaat uit het uitvoeren, coördineren en begeleiden van psychiatrisch verpleegkundige zorg. Ik begeleid cliënten individueel en in groepsverband tijdens hun behandeling. Mijn taken zijn zeer divers van bijvoorbeeld medicatie verstrekken tot het voeren van gesprekken met cliënten.

Het werken binnen de ggz vind ik erg leuk en uitdagend, geen dag is hetzelfde. Tijdens mijn werk heb ik te maken met veel verschillende type mensen, die vaak heel kwetsbaar zijn en niet meer goed voor zichzelf kunnen zorgen. Samen met het behandelteam proberen we de juiste begeleiding en behandeling te bieden zodat de cliënten weer stabiel in het leven komen te staan.

Ik werk samen met m’n directe collega’s, dat zijn zowel groepsbegeleiders als verpleegkundigen. Daarnaast werk ik nauw samen met het behandelteam bestaande uit artsen, psychiaters, psychologen, vaktherapeuten, maatschappelijk werkers en andere disciplines.

Op onze afdeling hangt een hele positieve werksfeer. Onze afdeling is vorig jaar (2020) verbouwd en we zijn nu een HIC-afdeling (high intensieve care) waar we volgens de HIC-methodiek en herstelondersteunende zorg werken. De afdeling is vernieuwd en ziet er prachtig uit. Volgens sommige cliënten lijkt het net een hotel. Het team bestaat uit veel verschillende karakters. En dat maakt het werk zo leuk, het botst niet, het past juist mooi bij elkaar. Iedereen is welkom en kan zichzelf zijn!

Het is een heel breed vak en er zijn veel doorgroeimogelijkheden binnen Arkin. Doorgroeien kun je door het volgen van opleidingen en cursussen en ook door de vele afdelingen waar je ervaring op kunt doen. Het is een toegankelijk beroep, omdat er veel verschillende richtingen zijn binnen de ggz om te gaan werken, van verslavingszorg tot psychiatrie, van jongvolwassenen tot ouderen.

Ik ben zelf begonnen bij Arkin als leerling verpleegkundige. Ik heb het werken-lerentraject gevolgd. Tijdens de opleiding heb ik op verschillende afdelingen gewerkt, waardoor ik al ervaring had opgedaan voordat ik als gediplomeerd verpleegkundige aan de slag ging. Hierdoor heb ik Arkin goed leren kennen en een goed beeld gekregen van de organisatie. Het is een ons-kent-onsgevoel binnen Arkin, je komt altijd wel weer een bekende tegen. Dit heeft eraan bijgedragen dat ik nog steeds bij Arkin werk.

Mensen die de psychiatrie niet kennen hebben daar vaak geen duidelijk beeld bij. Ook hebben ze vaak een vooroordeel, ze vinden het spannend. Dus ik laat graag aan iedereen zien hoe leuk het is om hier te werken, iedereen is welkom en we laten graag onze afdeling zien. Dus kom een dag met ons meelopen, wie weet word jij wel onze nieuwe collega!’