Naomie – Verpleegkundige GGZ Inforsa

‘Inforsa is de forensische tak van Arkin. Wij krijgen opnames van mensen uit de GGZ die vast zijn gelopen in de behandeling. We krijgen veel cliënten met ontwrichtend gedrag. Ik ben van mening dat dat ons allemaal kan overkomen. Ieder heeft z’n eigen angsten, maar ook z’n eigen unieke kracht. Wat mij betreft, is iedereen op z’n eigen manier normaal.

Als verpleegkundige zorg ik voor de dagelijkse begeleiding en stel ik verpleeg- en begeleidingsplannen op. Binnen het multidisciplinaire team denk ik mee over behandelplannen. Wij kijken per cliënt naar wat kan en wat niet, maar ook naar wat iemand zelf wil. Daar komen mooie dingen uit. Bijvoorbeeld een man die heel lang agressie liet zien in een reguliere zorgsetting. Bij ons kwam naar boven dat hij angst heeft voor gesloten ruimtes. Samen met hem hebben we gekeken hoe hij zich wél prettig voelde. Nu heeft hij zijn eigen beschermd wonen-appartement en twee dagen per week werkt hij op de markt. Wat is daar niet normaal aan?

Heel toevallig heb ik ook post-hbo forensische psychiatrie gedaan, toen ik hier al werkte. Daardoor kijk ik anders naar cliënten, naar waar het delictgedrag vandaan komt. En op dit moment doe ik verkort hbo-v. Omdat je bij Arkin gestimuleerd wordt om je te ontwikkelen, blijf je altijd in beweging.

We zijn bij Inforsa een heel hecht team. Soms zie je dingen die je op straat normaal niet ziet, en daar praat je dan met elkaar over op het werk. Dat schept een hele unieke band. We sluiten de dag altijd af met een evaluatie. Of het nou een hele hectische of een hele rustige dag is geweest: je gaat hier altijd met een goed gevoel naar huis. De zorg voor elkaar is groot.’