Mark – VIOS Inforsa

‘Wat ik zo fijn vind aan werken in de ggz, is dat er niet één goede oplossing is. Je kunt op verschillende manieren het juiste doen. Dit zorgt voor veel variatie in mijn werk en dat ik meer werkplezier ervaar. Daarnaast heeft het contact met de cliënt een veel grotere rol dan in de algemene gezondheidszorg. Ik kan met een voldaan gevoel naar huis, als ik merk dat tijdens het gesprek met de cliënt een doorbraak heb kunnen maken.

Het werken in de forensische psychiatrie brengt extra uitdagingen met zich mee. Er is een hele grote verscheidenheid aan psychiatrische problematiek. Ook is er sprake van problemen met justitie en politie. Een goede behandeling is hierdoor ook vaak gericht op het afstemmen met verschillende ketenpartners in de regio.

Naast je kennis en expertise als verpleegkundige krijg je ook kennis over medische handelingen. Hierdoor kan je taken op je nemen die normaliter een arts of psychiater ook doet. Je versterkt in deze rol ook de samenwerking, omdat je verpleegkundige en psychiater naar elkaar toe weet te brengen. Daarbij is er genoeg ruimte om mee te denken en krijg ik de kans om te doen wat ik nodig heb. Bij Arkin wordt er veel meegedacht met jou als werknemer.

De kracht van Arkin is dat je met meerdere merken werkt aan één doel: de cliënt helpen. Dit komt goed uit, omdat veel cliënten last hebben van meerdere problemen. Zo kan iemand met een verslaving ook last hebben van PTSS. Doordat we met verschillende merken werken kunnen we iemand intern doorverwijzen naar de zorg die zij nodig hebben. Zo kun je effectiever en sneller behandelen.

Een dag meelopen bij Arkin is een luxe om te ervaren welke sfeer er op de werkvloer hangt. Je moet niet alleen het werk leuk vinden, maar ook een goede band met je collega’s hebben. Je bent gezamenlijk bezig met de zorg. Als verpleegkundig specialist ben je bezig met het coördineren van de behandeling. Je bent een regiebehandelaar. Geen dag is hetzelfde en je mag gewoon heel veel.’