Ontmoet ambulant verpleegkundige Ruben

Naam: Ruben van Dalen
Functie: Ambulant Verpleegkundige FACT-team Zuidoost | FACT-coach
Specialisme: Mentrum

“Ik heb zelf ervaren wat fijne zorg is, wat werkt en hoe het voelt als de zorg niet prettig is. Hierdoor heb ik veel ideeën over hoe de zorg beter/anders kan. Daar wil ik zeker meer mee doen.

Ik heb Gilles de la Tourette en dat moet ik weleens uitleggen. Soms vraagt de situatie daarom en soms vragen mensen ernaar, ook cliënten. Bij mij uit het zich bijvoorbeeld in een aantal tics zoals een bepaald keelgeluid. Dan is het weleens nodig om toe te lichten. Normaal gesproken kan ik hier prima mee functioneren en in een slechtere periode gebruik ik soms medicatie wat mij hierin ondersteunt.  Mijn collega’s zien dat ik, ondanks dat dit soms een uitdaging kan zijn, mijn best doe om mijn werk uit te voeren. Zij tonen hier begrip voor, dat vind ik fijn.

Wat leren betreft wil ik niet stilzitten. Ik vind behandelinhoudelijk management erg interessant. Nu als ambulant verpleegkundige draag ik al veel verantwoordelijkheid. Je hebt wel overleg met de psychiater maar je beslist ook veel dingen zelf.  Ik wil graag de opleiding tot verpleegkundig specialist (VS) doen. Ik verwacht dat de opleiding nog meer tools zal geven om op nog meer vlakken mee te kunnen denken.

Mijn werk is voor mij vooral bijzonder omdat je met een hele grote variëteit aan mensen en persoonlijkheden in aanraking komt. Geen dag en geen gesprek is hetzelfde. Door de vaak langdurige contacten met cliënten leer je hen echt kennen en zie en ondersteun je in een langdurig herstelproces waar mensen ook echt beter van worden.

Ik wil graag vermeld hebben dat ik (en ons team) het erg getroffen heb met onze manager bedrijfsvoering. Zij doet het zo goed. Ze creëert samen met het team een veilige sfeer. Je voelt je gewaardeerd en er is gewoon alle ruimte om alles te zeggen, ook als er iets niet goed gaat. We hebben regelmatig intervisiemomenten om ervaringen te delen en daarvan te leren.”

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden als verpleegkundige bij Mentrum?

Bekijk de vacatures!