Juliana – Verpleegkundige HIC+ Kliniek Nieuwe Meer

‘Mijn functie is zeer divers. Wij begeleiden het herstelproces van cliënten samen met het behandelteam. We ondersteunen de cliënten in alles wat ze nodig hebben, denk aan boodschappen doen, een gesprekjes voeren, medicatie toedienen, samen sporten of wandelen etc. Oftewel echt aandacht voor de cliënt!

Elke persoon is anders. We hebben geen vast protocol waarmee we werken. Dat maakt dat je veel ruimte hebt om zelf oplossingen te bedenken en zelf met de cliënt manieren te zoeken om het herstelproces fijner te laten verlopen. Ik vind het werken binnen de ggz erg leuk, ook omdat ik het heel mooi vind om me te verdiepen in de persoon, te horen waar iemand vandaan komt en wie de ouders zijn. Elk persoon heeft een verhaal en daar wil ik achter komen.

Elke dag en elke cliënt is weer anders. Dat maakt dat je bij elk contact dat je met de cliënt hebt steeds weer opnieuw moet kijken hoe de cliënt erin staat en wat deze nodig heeft. Het is constant alert zijn en al je zintuigen gebruiken. Ik wil iedereen uitnodigen een keertje te komen kijken bij ons en te ervaren hoe het er binnen de ggz aan toe gaat. Dan ga je zien dat het niet zo eng is als er vaak wordt gedacht.

Ik vind de werksfeer heel prettig, ik hou van mijn team. Ik denk dat zeker binnen de ggz de sfeer op de afdeling en de binding met je team erg belangrijk is. Dit omdat je veiligheid van je collega’s afhangt. Dus je bent als team hechter met elkaar dan in bijvoorbeeld een ziekenhuisafdeling. Je hebt elkaar echt nodig.

Binnen Arkin zijn er veel mogelijkheden voor opleidingen. Ik ga volgend jaar starten met HBO-V. Dit betekent dat ik een meer overkoepelende functie ga krijgen en meer verantwoordelijkheid krijg. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden binnen Arkin.

Ik ga met een glimlach naar mijn werk, omdat ik iets kan betekenen in het herstel van hele kwetsbare mensen. Het geeft me energie om te zien hoe iemand kan genieten van rustig even samen een kopje thee drinken. In het algemeen maken mensen hele nare dingen mee in een crisis. Als ik ervoor kan zorgen dat ik die ellende een beetje kan verlichten, dan geeft dat me veel voldoening.’