Ontmoet verpleegkundige Romee

Wie: Romee
Functie: Verpleegkundige High Care Detox
Merk: Jellinek

“Ik heb voor de High Care Detox (HCD) gekozen, omdat ik altijd al geïnteresseerd was in de psychiatrie en de mens achter de stoornis en de verslaving. Ik wil iemands verhaal leren kennen, wat gaat er in iemands hoofd om, hoe staat iemands sociale leven ervoor en wat is het moment in iemands leven geweest dat het foutging.

Wat voor mij het werk op de HCD zo mooi maakt, is dat ik cliënten binnen zie komen die er eerst slecht aan toe zijn, om na 10 à 14 dagen als een heel ander persoon weer de deur uit te gaan. Het geeft mij een fijn gevoel om daar als verpleegkundige dan aan mee te kunnen werken.

Op de afdeling werk je veel met verschillende psychiatrische ziektebeelden en verslavingen. Het is een interessante werkplek waar alles aan bod komt. Elke dag dat ik hier naar binnen loop weet ik dat er standaard werkzaamheden te doen zijn, maar de rest van de dag is altijd weer verrassend en uitdagend. Een voorbeeld van zo’n uitdaging is als iemand niet zo lekker gaat en heel erg aan het ontwennen is. Dan kijken we samen met een team van verpleegkundigen en artsen hoe we het gemakkelijker kunnen maken voor deze persoon, bijvoorbeeld door medicatie of een gesprek te voeren. Het is heel mooi dat wij als team iemand de hoop kunnen geven dat alles weer goed kan komen. Dat is uniek!

Hiernaast ben ik ook een verpleegkundige bij het verslaving interventie team (VIT). Dit betekent dat ik tijdens de dienst contact heb met familie, huisartsen, naasten en andere schakels om eventuele crisissituaties in te kunnen schatten. Dit zorgt voor een mooie afwisseling in mijn werk.

De samenwerking binnen het team is onwijs goed. Je mag jezelf zijn en je wordt gewaardeerd. De lijn tussen verpleegkundigen en artsen is vrij kort, we zijn de hele dag met elkaar aan spreken en sparren, over hoe we de beste zorg kunnen leveren aan onze cliënten. Mijn dag is een succes als wij met het hele team kunnen zeggen dat we het aan het einde van de dienst goed gedaan hebben.

Binnen ons team staat iedereen open voor elkaar en geen vraag is te gek. Het voelt net als een warm bad. Ook de samenwerking tussen de verschillende afdelingen is sterk. Als wij er even niet uitkomen, dan zijn er altijd weer andere afdelingen die bij kunnen springen en ons kunnen helpen.

Je kunt hier zoveel leren! Er zijn veel ontwikkelmogelijkheden binnen Jellinek en de rest van Arkin. Zo kun je veel trainingen en cursussen volgen. Je kunt bijna iedere kant op als je wilt.”

Ben je door het verhaal van Romee geïnteresseerd geraakt in een baan bij Jellinek? Bekijk hier de vacature