Over Arkin

Ons logo

Het logo van Arkin is een kiem. Deze kiem staat voor vernieuwing en groei. Het logo symboliseert het scheppen van nieuwe mogelijkheden voor onze cliënten. De opwaartse beweging in het logo illustreert de handreiking die wij doen in het samenwerken met cliënten aan hun betere toekomst.

Onze missie

Arkin biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg in de context van de grote stad. Onze zorgprofessionals verbinden hun vakmanschap met het perspectief van onze cliënten. Onze missie is cliënten te helpen de regie over hun leven te herwinnen en vorm te geven. Daarom sluiten we zo goed mogelijk aan bij hun zorgvragen, behoeften en mogelijkheden.

Hierbij hanteren wij een aantal kernwaarden; nieuwsgierig zijn, lef tonen en verbinding maken. We zijn nieuwsgierig naar het individu achter de cliënt, maar ook naar nieuwe ontwikkelingen die onze zorg naar een hoger niveau tillen. We tonen lef door middel van eigenaarschap. We nemen verantwoordelijkheid en durven te gaan voor wat goed is voor onze cliënten, hun naasten, collega’s en de organisatie. Bovendien zijn we samen sterker, zowel intern als extern. We streven ernaar om toegankelijk en transparant te zijn om zo verschillen te overbruggen.

Met Arkin behandelen wij jaarlijks meer dan 30.000 cliënten. Ieder met hun eigen verhaal.

11 specialismen, 1 loopbaan

Arkin omvat 11 verschillende specialismen met ieder expertise in verschillende facetten van de psychiatrie/verslavingszorg. Dit maakt Arkin uniek. Door deze verbondenheid tussen verschillende specialisaties is het behandelen van multi-morbiditeit één van onze unieke expertises. Daarnaast geeft dit onze werknemers de mogelijkheid om door te stromen binnen de organisatie, zowel verticaal als horizontaal. In de praktijk betekent dit dat een overstap tussen de specialismen vaak voorkomt en je op deze manier een schat aan ervaring kunt opdoen.

Met deze 11 specialismen bieden wij een werkplek aan meer dan 4200 betrokkenen. Dit zijn gedreven professionals die hun nek durven uit te steken. Zij zijn continu op zoek naar maatwerkoplossingen in het belang van de cliënt. Daarbij telt kwaliteit, steeds opnieuw. Wij stimuleren medewerkers dan ook om zich via uitgebreide opleidingsprogramma’s te blijven ontwikkelen. Zowel binnen als buiten hun vakgebied. Ontwikkeling is hetgeen dat ons als organisatie verder brengt.

Sociaal ondernemerschap staat hierbij hoog in het vaandel: we bieden passende werkplekken waarin iedere werknemer gezond en met plezier een bijdrage kan leveren aan de organisatie. Ook streven wij naar een divers medewerkersbestand. Deze diversiteit leidt tot nieuwe inzichten waarmee we onze cliënten nóg beter van dienst kunnen zijn.

Bekijk hier onze verschillende specialismen.