Bloggers van Arkin


Mirjam ter Hoeve – Groepsbegeleider

Werken met mensen die het even niet alleen kunnen: Verslaving en Psychiatrie. Voor ik mijzelf ging specialiseren in het begeleiden van mensen heb ik met boeven gewerkt in de Bijlmerbajes, ik scheurde op mijn motor als freelance journalist, ik was fietskoerier en ik werkte als coördinator in het technisch onderwijs.

Ik werk inmiddels ruim 10 jaar bij Arkin. Eerst als casemanager bij de Jellinek bij mensen met verslavingsproblematiek thuis, daarna in de klinieken als groepsbegeleider; op de ‘Vlaardingenlaan,’ en tegenwoordig in de psychiatrie in herstelkliniek ‘Sporenburg’ van Mentrum.

Mijn blogs zijn gebaseerd op de werkelijkheid; door de ogen van Casemanager Floor Schutter geef ik je een inkijkje in het bijzondere werk in de GGZ.

Ik heb al veel mensen geholpen bij het op orde krijgen van hun leven, dankbaar werk waarvoor je ballen en liefde voor nodig hebt.

Klik hier om de blogs van Mirjam te lezen.


Saskia Soeters - Verpleegkundig specialist

Ruim 30 jaar ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg in Amsterdam. Ik ben begonnen als HBO-verpleegkundige op de Valeriuskliniek en heb daarna de SPV-opleiding gevolgd. Ruim 20 jaar werkte ik bij de crisisdienst van GGZ inGeest en later bij Arkin. Ik combineerde de crisisdienst met de zorg voor de verwarde zwervers en de zwervers in de “huizen voor onbehuisde” (HVO’s).

Twee jaar geleden besloot ik de opleiding tot Verpleegkundig Specialist te gaan doen. Ik heb geen dag spijt gehad. Tot mijn eigen verbazing – een bloemenstal of ‘iets met honden’ zat ook altijd in mijn hoofd – werk ik nu weer in een psychiatrisch ziekenhuis: de KIB (kliniek voor kortdurende intensieve behandeling).

De inkijk die ik al ruim 30 jaar krijg in de ‘’parallelle wereld” van de psychiatrie heeft mijn leven gekleurd en gevormd. De zorg is veranderd, de cliënten absoluut niet.

Klik hier om de blogs van Saskia te lezen.

Samen sterk
in de stad.
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Werken bij Arkin - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin